צרו קשר

מזכירות
אורלית קיסר  orlitk@savion.huji.ac.il
חדר 4607, הפקולטה למדעי הרוח
טלפון  טלפון: 02-588-3936
שעות קבלה: יום א׳ 14:30-11:30, ימים ב'-ה  10:00–13:00

ראש החוג

פרופ׳ רוני גרנות

ד״ר דיאגו רוטמן (בשבתון)

יועץ אקדמי

מר שי בר-יעקב

Table of Contents

דבר ראשת החוג

יש דרכים רבות להתאהב בתאטרון

אני התאהבתי באמצעות קריאת מחזות. יש כאלה שאוהבים לקרוא בקול את הדיאלוגים; אני העדפתי להקריא את הוראות הבמה. ניסיתי לראות בעיני רוחי את המרחב שיצר המחזאי בדמיונו, ואז לצפות בדמויות הנעות בתוכו. יש שמתאהבים בתאטרון דרך משחק בחוגי נוער או בהצגות בית ספר; יש הנמשכים לאחורי הקלעים, לארגון של הכאוס, להפקה או לעיצוב. יש שאוהבים את החשכה באולם רגע לפני העלאת אורות הבמה, שיושבים ומצפים בדריכות להשמעת הרפליקה הראשונה. ויש הנמשכים לרעיון שמאחורי התאטרון. אחרי הכל, מהו תאטרון? מאז ומתמיד בני האדם שרו, רקדו והפיקו צלילים מקנים או ממקלות עץ. ואולם, מדוע יש אנשים שאוהבים לעמוד לפני אנשים אחרים ולהעמיד פנים שהם מישהו אחר, משהו אחר, במקום אחר? ומדוע אנו בוחרים לשבת בחושך או באור ולצפות בהעמדת הפנים הזו?

הפילוסוף היווני אריסטו שאל את עצמו את השאלות הללו בחיבורו הפואטיקה, ומסקנתו הייתה שהצורך לחקות הוא טבעי ומולד באותה המידה כמו התשוקה לשיר ולרקוד. אנחנו נהנים מן החיקוי, לטענתו של אריסטו, מכיוון שאנחנו לומדים ממנו ואף נהנים מהניסיון לזהות את מה שמיוצג בו. אנו נהנים מחיפוש המשמעות העומדת מאחורי העמדת הפנים של מישהו אחר. אנו נהנים, בקצרה, מאקט הפרשנות.

לימודי התאטרון עוסקים בהיבטים אלה של התאטרון ובסוד משיכתה של אמנות מיוחדת זו מזה עידן ועידנים. היבטים נוספים הנבחנים הם הקשרים הייחודיים של אמנות התאטרון למוסיקה, לריקוד, לפסיכולוגיה, להיסטוריה ולתקשורת. קורסי החוג נוגעים בפילוסופיה, בפוליטיקה ובנפש האדם באמצעות התעמקות בעולמו העשיר של התאטרון. הלימודים בחוג מעודדים פיתוח מחשבה יצירתית, מקנים השכלה רחבה לצד התנסות מעשית, ואף מאפשרים לסטודנטים החפצים בכך לפתח פרויקטים אישיים.

תכנית הלימודים בחוג כוללת כיתות אמן מיוחדות בהנחיית אמנים ישראליים ובינלאומיים וכן שיתופי פעולה יצירתיים וממושכים עם מוסדות תאטרון שונים בירושלים, ובכלל זה עם תאטרון ירושלים, עם פסטיבל ישראל, עם פסטיבל ירושלים לאמנויות, עם המרתף: מרכז תאטרון לנוער בסיכון, עם צמי''ד: פסטיבל תאטרון בינלאומי של אנשים עם מוגבלויות פיזיות, ועוד. כל זאת בשאיפה להעשיר את חיי הסטודנטים ולמלא תפקיד פעיל בחיי התרבות הירושלמיים.

החוג ללימודי התאטרון מזמין אתכן ואתכם להצטרף אלינו ולהביא את הסקרנות והכישרונות שלכם למסגרת המאפשרת התפתחות אישית וחוויה קבוצתית.

 

אשמח להכיר אותך ולקבל אותך למשפחת החוג שלנו,

ד"ר ז'נט מלכין

ראשת החוג ללימודי התאטרון

ג'נט מלכין