check
ד"ר מיכאל מוריס-רייך | החוג לתולדות התאטרון ....... [לימודי תאטרון ופרפורמנס]

צרו קשר

מזכירות
אורלית קיסר  orlitk@savion.huji.ac.il
חדר 4607, הפקולטה למדעי הרוח
טלפון  טלפון: 02-588-3936
שעות קבלה: יום א׳ 14:30-11:30, ימים ב'-ה  10:00–13:00

ראש החוג

ד״ר דיאגו רוטמן diego.rotman@mail.huji.ac.il

יועצת אקדמית
ד"ר אולגה לויטן Olga.Levitan@mail.huji.ac.il 

ד"ר מיכאל מוריס-רייך

מיכאל מוריס רייך
ד"ר
מיכאל
מוריס-רייך
054-308-8923
שעת קבלה: בתיאום מראש

 

אני מחזאי חוקר ומרצה. סיימתי בהצטיינות יתירה תואר ראשון בכתיבה ובימוי בחוג לתיאטרון באוניברסיטת תל-אביב. המשכתי ללימודי Mphil ב-Shakespeare Institute בעיר הולדתו של שקספיר סטרטפורד, וכתבתי את התיזה שלי על טכניקות דרמטורגיות במחזות מקבת ויוליוס קיסר. עם שובי לארץ המשכתי ללימודי דוקטורט באוניברסיטת חיפה. את מחקר הדוקטורט שלי, אותו סיימתי בהצטיינות יתירה, הקדשתי לניתוח שינויים כלכליים וארגוניים בתיאטרונים הישראליים הממוסדים, והדרך בה השפיעו על תהליכי הכתיבה והדרמטורגיה של מחזאי ישראל. במחקריי האחרונים, שהוצגו בכנס הבינלאומי לחינוך בשנת 2019, ובכנס האגודה הישראלית לתקשורת באותה השנה, הצגתי מודל לניתוח דרמטורגי-פרפורמטיבי להופעות ציבוריות של פוליטיקאים, באמצעות מקרה המבחן של הופעותיה הציבוריות של ח"כ מירי רגב.

מחזותיי הוצגו במסגרות שונות בארץ, בתיאטרון חיפה, פסטיבל עכו, תיאטרון צוותא ותיאטרון תמונע, זכו בפרסים שונים, ושוחקו על ידי בכירי שחקני התיאטרון והבידור הישראלי – פולי מהגשש, עדנה פלידל, טל פרידמן, חנה רוט, אמנון מסקין, ירדן בר-כוכבא ועוד. בימים אלה החלו חזרות על מחזה שלי [החביתה נוגעת בסלט- שם זמני], בתיאטרון 'אלפא' בתל-אביב, בקונספציית 'תיאטרון אימרסיב' של 'תיאטרון אוכל'- הצגה שמתרחשת במהלך ארוחה משותפת לדמויות המחזה והצופים. אני עוסק גם בדרמטורגיה, וליוויתי כותבות וכותבים בתהליך הכתיבה שלהם, במחזות שזכו לפרסים בפסטיבל עכו (ראו לדוגמה את על ליווי המחזה של הסטודנטית סתיו פלטי-נגב).

אני מלמד בימים אלה בחוגי התיאטרון באוניברסיטה העברית ובמכללת 'אמונה'. לימדתי במהלך השנים באוניברסיטת חיפה, מכללת ספיר, בבתי הספר למשחק 'בית צבי' ו'תיאטרון חולון' ו'בבית הספר לכתיבת דרמה'- מוסד להכשרת וליווי מחזאים במהלך עבודתם.

בשנים האחרונות הייתי פעיל מאד בתנועות מחאה אזרחיות שונות, ובין השאר הייתי שותף להקמת מיזם 'משמר הבחירות האזרחי'- התארגנות אזרחית התנדבותית שהציבה אלפי משקיפים בקלפיות, בארבעת מערכות הבחירות האחרונות. אני כותב בימים אלה על סיפורו של מיזם זה, כמקרה בוחן להתערערות האמון הפוליטי של האזרחים במדינתם והדרך בה התמודדו עם התערערות זאת.