check
קרן בילי קריסטל וקרן לאו | החוג לתולדות התאטרון ....... [לימודי תאטרון ופרפורמנס]

צרו קשר

מזכירות
אורלית קיסר  orlitk@savion.huji.ac.il
חדר 4607, הפקולטה למדעי הרוח
טלפון  טלפון: 02-588-3936
שעות קבלה: יום א׳ 14:30-11:30, ימים ב'-ה  10:00–13:00

ראש החוג

ד״ר דיאגו רוטמן diego.rotman@mail.huji.ac.il

יועצת אקדמית
ד"ר אולגה לויטן Olga.Levitan@mail.huji.ac.il

קרן בילי קריסטל וקרן לאו

קרן בילי קריסטל: שלום דרך אמנויות הבמה

קרן בילי קריסטל: שלום דרך אמנויות הבמה היא תכנית המוקדשת לחיפוש דרכים לקידום דו-הקיום בין יהודים לערבים. התכנית נוצרה הודות לתרומתו הנדיבה של השחקן האמריקאי היהודי הנודע בילי קריסטל. התכנית, שבה משתתפים יוצרים ותלמידים בני שני העמים, מציעה קשת רחבה של סדנאות שמטרתן גישור חברתי ותרבותי וניסיון ליצור הבנה של ה'אחר' והזדהות עמו באמצעות עבודת תאטרון. במסגרת התכנית מוענקת תמיכה כספית לסטודנטים המעוניינים ליצור פרויקטים העוסקים בדו-קיום וביחסים בין יהודים לערבים. ירושלים, עיר המקודשת לעמים ולדתות רבות, מעניקה נופך מיוחד ליצירת תאטרון מן הסוג הזה. במהלך שנות קיומה של התכנית לקחו בה חלק אמנים יהודים וערבים מן השורה הראשונה ויצרו בה הצגות  שונות.

הקרן תומכת בלימודי מדור התאטרון הטיפולי בחוג, בכיתות אמן עם דמויות מרכזיות ואקטיביסטים בתאטרון הישראלי והבין לאומי וכן בימי עיון בנושא תאטרון כתיקון עולם. בין הפרויקטים המיוחדים האחרונים של תכנית זו, אשר חשיבותם יצאה מגבולות האוניברסיטה, נמנים המופע תלוי המקום זהות–מקום, שהוצג בפסטיבל ירושלים לאמנויות בביצועה של הסטודנטית אלהאם מחמיד ובהנחיית האמנית עמנואלה עמיחי (2015); מופעים ביום התרבות הערבית בקמפוס הר הצופים באוניברסיטה העברית (2016); סדנת קול דו-לשונית בעברית ובערבית שנערכה בהנחיית אמן פרפורמנס הקול, ג'וזף שפרינצק, ושפירותיה הוצגו בפני השחקנית הלן מירן (2016).

הקרן ע"ש פרדריק לאו

התכנית ע"ש פרדריך לאו ליצירה ומחקר בתחום התאטרון המוסיקלי מדגישה היבטים מוסיקליים בתאטרון. הודות לתרומתה הנדיבה של הקרן ע"ש לאו, מלחין המחזמר 'גבירתי הנאווה', נלמדים בחוג שיעורים וסדנאות העוסקים בתאטרון מוסיקלי, כגון: אופרה, מחזמר, קברט וקשרי תאטרון ומוסיקה. הקרן תומכת גם בסדנאות לימודיות והפקות של תאטרון מוסיקלי ותאטרון תנועה המוצגות בחוג מדי שנה. כמו כן, התקיימו במשך השנים כתות אמן רבות בהשתתפות יוצרים מרכזיים בתאטרון הישראלי, ביניהם: המלחין יוסף ברדנשבילי, יונתן לוי המביים הצגות מוזיקליות ניסיוניות, קבוצת התאטרון רות קנר, הפרפורמרית נעמי יואלי ועוד. הקרן תמכה גם בעריכת כנסים אקדמיים בינלאומיים שעסקו במוסיקה באמנויות הבמה.